Ontdek EoT

Engineers of Tomorrow is de jobbeurs in Antwerpen waar toekomstige industrieel ingenieurs, recent afgestudeerde ingenieurs en door technologie en innovatie gedreven bedrijven elkaar ontmoeten. Masterstudenten kunnen dankzij ons uniek speeddate-concept handig kennis maken met droom-werkgevers. Bachelorstudenten en recent afgestudeerde industrieel ingenieurs met beperkte werkervaring zijn doorlopend welkom om hun blik op de arbeidsmarkt te verruimen en vrijblijvend te netwerken. Laat jezelf inspireren tijdens onze inspirational talks, of verkoop jezelf tijdens een spontane sollicitatie. Kortom, ben je op zoek naar een eerste werkervaring, stageplaats, ingenieus vakantiewerk of ben je gewoon opzoek naar een nieuwe job, dan is EoT the place to be!

Niet zomaar een job event!

Bij Engineers of Tomorrow pakken we de organisatie van een jobbeurs net dat tikkeltje anders aan dan bij een alledaagse beurs, en dat heeft zo zijn voordelen! Net zoals onze voorloper, Bedrijf zkt. Ingenieur, matchen we afstuderende industrieel ingenieurs met deelnemende bedrijven op basis van afstudeerprofiel en interesses, en sturen hen samen op exclusieve speeddates tijdens het EoT-evenement. Studenten en bedrijven krijgen zo de kans om binnen beperkte tijdspannen elkaar te leren kennen, en af te toetsen of er wederzijdse interesse is. Dit concept maakt de beurs niet alleen interessant voor beide partijen, maar helpt onze afstuderende masters echt in het verkennen van de arbeidsmarkt. EoT probeert op deze manier een startpunt en gamechanger te zijn in de boeiende en bloeiende toekomst die onze afstuderende masters te wachten staat!

EoT verwelkomt graag bachelor- en schakelstudenten die zoekende zijn naar een interessante stage of vakantiewerk met een ingenieuze toets. Durf jezelf voorstellen aan je favoriete deelnemende bedrijven tijdens onze doorlopende netwerkmogelijkheden, en ontdek al gauw de voordelen en meerwaarde van je ingenieursstudie.

Onze jong-alumni blijven de toekomst, en zijn één van de belangrijkste motoren voor innovatie! EoT is dan ook voor alumni met een eerste beperkte werkervaring als een veilige thuishaven, en verwelkomt hen graag voor een vrijblijvende nieuwe blik op de arbeidsmarkt. Jong-alumni krijgen de kans om te netwerken en te genieten van een avond vol inspirerende gesprekken, en kunnen op aanvraag aansluiten bij de master-speeddates. Engineers of Tomorrow heeft de ambitie te groeien van een jobbeurs voor afstuderende industrieel ingenieurs naar een beurs voor junior industrieel ingenieurs in Antwerpen. Ben je als alumni zoekende naar een eerste werkervaring nadat je bijvoorbeeld hebt verder gestudeerd? Dan ben je steeds welkom om deel te nemen aan onze speeddates!

EoT’s online netwerkplatform

Wil je graag connecteren met dat ene bedrijf dat je niet hebt kunnen aanspreken tijdens het EoT-evenement? Kan je per uitzondering niet aanwezig zijn, maar wil je alsnog graag speeddaten? Of werd je bedrijfsstand overspoeld met geïnteresseerde, en heb je niet iedereen evengoed kunnen te woord staan? Geen nood! Connecteren via ons EoT-platform kan nog tot lang na de jobbeurs!

Vacatures

Start je jouw zoektocht naar een eerste job toch liever vanuit enkele concrete vacatures? Of ben je nieuwsgierig naar welke variëteit aan jobs je met jouw opleiding kan starten? Wel, dat kan! Elk aanwezig bedrijf krijgt de kans om een aantal relevante vacatures te uploaden. Zoeken doorheen de verschillende vacatures kan handig a.d.h.v. een reeks filters.

Bedrijfspitch @ EoT’s online bedrijvengids

Heb je geen idee waar je allemaal aan de slag kan als afstuderende master of jong-alumni? Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar dat ene bedrijf, maar is direct solliciteren toch een stap te ver? Wil je graag als bedrijf je troeven extra dik in de verf zetten bij onze jong-alumni? Dan is de EoT-bedrijvengids een must visit! Op dit platform verzamelen we op een overzichtelijke manier de belangrijkste informatie van alle geïnteresseerde bedrijven, gratis en voor niets.

Gepersonaliseerde CV’s

Solliciteren begint bij het opstellen van een goed CV! Recruiters zien vaak een veelvoud aan CV’s voor éénzelfde job, en dan is elk detail belangrijk. Bij EoT willen we onze afstuderende zo goed als mogelijk voorbereiden door CV en sollicitatietraining, alsook via onze online CV-tool. Bedrijven ontvangen bij deelname onze felbegeerde CV-boek met gestandaardiseerde, doch persoonlijke CV’s.

Job event? Zeg maar Job verhaal!

Studenten maximaal betrekken en ondersteunen in hun zoektocht naar een eerste gedroomde werkervaring, interessante stage of ingenieuze vakantiejob is altijd de missie geweest van EoT! In de aanloop naar de jobbeurs geven we onze masters dan ook doelbewust alle kansen om zich gedurende hun laatste academiejaar goed voor te bereiden op hun eerste stappen richting de arbeidsmarkt aan de hand van een reeks interactieve workshops. Voor onze masters is Engineers of Tomorrow al lang niet enkel een jobbeurs, maar een heus traject waarin we hen stimuleren om het beste in zichzelf naar boven te halen en hun eigen verhaal te schrijven. Benieuwd wat we organiseren in aanloop naar ons hoogtepunt op 15 maart 2023? Ontdek hieronder de kalender voor het academiejaar 2022-2023:

26 oktober 2022

It's (not) all about the money @ Startbaanevent van IE-net - Inschrijven

Weet jij wat een beginnende ingenieur verdient? Heb je geen idee wat je mag verwachten aan extra legale voordelen in je eerste loonpakket? Ben je gewoon benieuwd naar wat collega-ingenieurs nu echt belangrijk vinden in hun loonpakket? Of welke sector het meest populair is? Het startbaanevent van ie-net legt dit allemaal bloot!

15 februari 2023

Eerste hulp bij een goed CV

Je naam, je contactgegevens en je diploma’s, dat is de essentie. Maar wat hoort er nog thuis op een CV? En wat zeker niet? Recruiters bekijken honderden CV’s per dag en weten dus perfect wat je er beter wel en niet op vermeldt. Hoe lang je CV moet zijn, en of je nu wel of niet een motivatiebrief moet toevoegen? Tijdens “Eerste hulp bij een goed CV” geeft een recruiter met ervaring de beste tips en tricks om jouw CV zowel op papier als online naar een hoger niveau te tillen. Want een goed CV maakt meteen een goede indruk!"

15 februari & 1 maart 2023

Professionele CV foto's

Je kin rechtop, schouders lichtjes gedraaid, borst vooruit, … en smile! Een goede CV-foto is belangrijk, al is het maar om je LinkedIn snel vorm te geven. Laat je beste ‘ik’ vastleggen op foto door een professional, gratis en voor niets!

1 Maart 2023

Sollicitatie do's & don’ts

In maart is het zover: Engineers of Tomorrow. Spannend, want mogelijks ontdek je de job of werkgever van je dromen, en daar wil je vast geen slecht figuur bij slaan! Om je ten volle voor te bereiden op je eerste sollicitaties, organiseren we een interactieve workshop rond sollicitatietechnieken. Een gerenommeerd Belgisch bedrijf neemt jullie een volledige avond op sleeptouw doorheen de wondere wereld van solliciteren en leert jullie alle kneepjes van het vak. Wat moet je zeggen, en wat vooral niet? Je leert het allemaal tijdens ‘sollicitatie do’s and don’ts!’

15 maart 2023

Jobbeurs Engineers of Tomorrow

Engineers of Tomorrow is de jobbeurs in Antwerpen waar toekomstige industrieel ingenieurs, recent afgestudeerde ingenieurs en door technologie en innovatie gedreven bedrijven elkaar ontmoeten. Masterstudenten kunnen dankzij ons uniek speeddate-concept handig kennis maken met droom-werkgevers. Bachelorstudenten en recent afgestudeerde industrieel ingenieurs met beperkte werkervaring zijn doorlopend welkom om hun blik op de arbeidsmarkt te verruimen en vrijblijvend te netwerken. Laat jezelf inspireren tijdens onze inspirational talks, of verkoop jezelf tijdens een spontane sollicitatie. Kortom, ben je op zoek naar een eerste werkervaring, stageplaats, ingenieus vakantiewerk of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe job, dan is EoT the place to be.